Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
24. 4. 2024

Italijanska zasedba Lacuna Coil predstavlja nov single In The Mean Time. Pri komadu je sodeloval tudi Ash Costello (New Years Day). Ali je single tudi predhodnik novega albuma, pa bomo videli kmalu.

6. 6. 2023

Italijani Lacuna Coil predstavljajo nov single Never Dawn. Band je posnel komad za namizno igro Zombicide: White Death, ki naj bi izšla kmalu. Ali pa bomo slišali še kaj novega od Lacuna Coil, pa band ni razkril.

23. 9. 2022

Lacuna Coil predstavljajo video za skladbo Swamped XX. Gre za skladbo s ponovno posnetega albuma Comalies iz leta 2002, ki je v novi podobi dobil ime Comalies XX.

20. 7. 2022

Lacuna Coil bodo ponovno izdali album Comalies, ki letos praznuje 20. rojstni dan. Ne bo pa šlo za klasično ponovno izdajo, ampak bodo vsakega izmed komadov »razstavili, preoblekli in ponovno posneli«. Za produkcijo bo poskrbel Marco Coti Zelati, za miks pa Marco Barusso. Plošček Comalies XX bo izšel 14. oktobra pri Century Media Records, že danes pa lahko prisluhnete preoblikovanemu komadu Tight Rope XX.

Avtorica: Tina Urek
9. 6. 2022

Italijanska metal zasedba Drabik bo 23. septembra izdala nov album, naslovljen Mannequin. Zasedba je posebej ponosna na dejstvo, da je za produkcijo poskrbel ustanovni član/basist znanih Lacuna Coil, Marco »Maki« Coti Zelati. Na ploščku bodo naslednji komadi:

Black Hole
Chain Of Sorrow
Mannequin
Lead You On
Lap Of God
Floating
Pray
Parasite
Rough Hands
Sinner's Pledge

Avtorica: Tina Urek
12. 5. 2022

Italijani Lacuna Coil bodo ob 20. obletnici izida svojega tretjega albuma Comalies oboževalcem pripravili prav poseben koncert, na katerem bodo album odigrali v celoti. Edinstveni dogodek se bo odvil 15. oktobra v dvorani Fabrique v Milanu. Več o samem nastopu bo znano kmalu.

4. 1. 2022

Grški altrenativni metalci Project Renegade (Marianna (vokal), Ody (bobni), Jay (bas) in Philipp (kitara)), ki naj bi nagovarili poslušalce bandov, kot so Lacuna Coil, Evanescence, Korn, Limp Bizkit ali In This Moment, so minuli mesec objavili single The Fix Is In. Gre za prvo pesem z bandovega prihajajočega celovečerca z naslovom Ultra Terra. Pesem lahko poslušate spodaj.

24. 12. 2021

Everlust je gothic rock/melodic metal zasedba iz Rige v Latviji. Njihovo glasbo lahko opišemo kot melanholično in romantično, pojejo o ljubezni, strasti, zlomu srca, bedi, smrti. Poleg tega so trenutno edina aktivna gotska skupina na Baltiku, nagovorili pa naj bi ljubitelje bandov, kot so Draconian, Theatre of Tragedy, Charon, Paradise Lost, Sentenced, Lacuna Coil ali Trees Of Eternity.

Spodaj lahko poslušate skladbo Alone, ki je izšla preko Wormholedeath Records in je vzeta z albuma Diary Of Existence.

23. 6. 2021

Italijanska zasedba Lacuna Coil je objavila uradni live posnetek komada Veneficium. Posnetek oziroma komad je del prihajajočega live ploščka Live From The Apocalypse, ki bo izšel ta petek pri Century Media Records.

Avtorica: Tina Urek
18. 5. 2021

Lacuna Coil so objavili uradni live videoposnetek komada Apocalypse. Ta se sicer nahaja na aktualnem albumu Black Anima, verzija v živo pa je del prihajajoče izdaje Live From The Apocalypse.

Avtorica: Tina Urek
20. 4. 2021

Italijanski velikani Lacuna Coil bodo 25. junija izdali koncertni plošček Live From The Apocalypse. Septembra preteklo leto je zasedba organizirala pretočni koncert, na katerem so v celoti odigrali aktualni plošček Black Anima – prav ta koncert bo tako izšel na CD-ju, vinilu, DVD-ju in v digitalni obliki. Poleg tega so izdali tudi uradni koncertni single Bad Things, ki je zdaj na voljo tudi na vseh glasbenih digitalnih platformah.

Avtorica: Tina Urek
23. 7. 2020

Lacuna Coil bodo 11. septembra pretočno predvajali posebni virtualni koncert Black Anima – Live from the Apocalypse. Zasedba bo v celoti odigrala novi album Black Anima, komade, ki jih do sedaj še niso igrali v živo, predvajali bodo posnetke iz zaodrja in mnogo drugega. Vstopnice lahko kupite tukaj.

Avtorica: Tina Urek
13. 3. 2020

Lacuna Coil so objavili koncertni video za skladbo Save Me, ki je na njihovem aktualnem albumu z naslovom Black Anima, izdanem novembra lani pri založbi Century Media Records.

24. 1. 2020

Wednesday 13 so objavili besedilni video za najnovejši single Monster, na katerem se jim je pridružila pevka Cristina Scabbia iz skupine Lacuna Coil. Omenjena skladba se nahaja na njihovem aktualnem studijskem albumu Necrophaze, izdanem septembra lani pri založbi Nuclear Blast Records.

15. 1. 2020

Pretekli teden smo že pisali o projektu kitarista Kevina Storma, ki je združil 16 metal glasbenikov z enim namenom – narediti nekaj za pomoč Avstraliji. Na začetku tega tedna je bil objavljen osrednji rezultat projekta, kot so ga poimenovali – Australliance – komad Can't Shut It Off. Za miks komada je poskrbel Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries), za master Herbrand Larsen, artwork pa je naredil Matthew Dunn. Moči so poleg Kevina združili naslednji glasbeniki:

Shaw' (Dagoba) – vokali
Bjornar Erevik Nilsen (Vulture Industries) – vokali
Daniël de Jongh (Textures) – vokali
Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber) – vokali
Louis Soenen (Fields of Troy) – vokali

Nils Courbaron (Sirenia / Think of a new kind) – kitara
Chris Gedge (Mocha Metal) – kitara
Eligio Tapia  (Crepuscle) – kitara
Christina Earlymorn - Dermon (Finsterort) – kitara

Veli-Matti Kananen (Kalmah) – klaviature, bass
Frank Schilperoort (Dictated,..) – bobni

Carmen Agtsteribbe – vokali
Harri Koskela (Lost in Grey) – zbor
Anne Lill (Lost in Grey) – zbor
Emily Leone (Lost in Grey) – zbor

Komad je izšel preko portala Bandcamp, kjer boste izvedeli tudi več o preteklosti in prihodnosti tega projekta. Vsa sredstva, ki bodo donirana z nakupom komada, bodo šla v fundacijo WIRES za pomoč živalim v Avstraliji. Prihodnji teden sledijo še uradni videospot, za katerega je poskrbel Costin Chioreanu (med drugim sodeloval z Arch Enemy, At The Gates, Primordial in Lacuna Coil) ter avkcija, katere osrednji predmet bo donirana kitara ESP EC256 in mnogo drugih unikatnih pripomočkov za glasbenike ter ilustracije.


Avtorica: Tina Urek
ZADNJE OBJAVE
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška